top of page

הכשרות

Header

הצוות אחראי על בחירת נושא ההכשרה ועל הכנת והעברת מערכי השיעור בפני החניכות והחניכים. המערכים כוללים חומרים אקדמיים ומשפטיים מגוונים: ספרות מקצועית וכללית, חקיקה, פסיקה ועיתונות והם משלבים באופן תדיר עזרים טכנולוגיים מתקדמים, בכדי לייצר חוויית לימוד ייחודית, מרתקת וחדשנית. בנוסף, בכל הכשרות העמותה מתארחים מרצים אורחים מהשורה הראשונה: שופטים, חברי כנסת ושרים, חוקרים מובילים מהאקדמיה, אנשי עסקים ונציגי חברות במשק, עורכי דין בכירים ואנשי תרבות ורוח.

הדרך המשותפת שלנו עם חניכות וחניכי העמותה מתחילה במסגרת ההכשרות היסוד האקדמיות שמתקיימות במהלך לימודיהם בתיכון. הכשרות העמותה הן המסגרת הראשונית שבה אנחנו מלמדים על עולם המשפט, אך לא פחות חשוב מכך, גם על קשריו עם תחומי דעת נוספים, בראי הגישה הבין-תחומית למשפט. בדרך זו, זוכים החניכים להיחשף במהלך ההכשרה הן לעולם התוכן המשפטי והן לתחום נוסף ומרחיב אופקים. את כל הכשרות העמותה מעבירים צוותי הדרכה שלנו, המורכבים בכל פעם משני מנהלי הכשרה ומספר מדריכים, תלמידות ותלמידי תואר ראשון מארבע הפקולטות למשפטים באוניברסיטות הציבוריות.

ההכשרות שלנו

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

הרצאת אורח של נשיא בית המשפט העליון (בדימ') אשר גרוניס על חופש הביטוי

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

הרצאת של פרופ' דפנה הקר בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב על פמיניזם ודיני משפחה

הרצאת אורח של ח"כ קארין אלהרר על מוגבלות ושינוי חברתי

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

הרצאת אורח של פרופ' יפעת ביטון על פמיניזם מזרחי

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

הרצאת אורח של ד"ר מרים ביטון-מרקוביץ' על קניין רוחני

הרצאת אורח של שר האוצר משה כחלון על מדיניות כלכליות

היבט נוסף וייחודי להכשרות, הוא התאמת התכנים לרקע, לתרבות ולמאפיינים הייחודיים של כל קבוצת חניכים, כך שהם יבינו במהלך ההכשרות כיצד התיאוריה המשפטית עלי ספר מיושמת בעולם המעשה, בין השאר בעזרת מקרים אקטואליים המוכרים להם מחיי היום-יום או כאלו אשר נוגעים לקהילתם ולסביבה שבה הם חיים. הכשרות העמותה הן רק ראשית המסלול המשותף שנוצר בין החניכות והחניכים לבין העמותה. בתום כל הכשרה, מצטרפים החניכים וכל בעלי התפקידים המתנדבים בשורות העמותה לקהילת הבוגרות והבוגרים. מטרת הקהילה היא לסייע בפיתוח האישי והמקצועי של החניכים ורתימת ניסיון החיים של המתנדבים לשעבר לטובת החניכים, בוגרי העמותה.

כל אחד מהמרצים האורחים מאיר בדרכו את נושא ההכשרה ומציע לחניכים היחשפות מעוררת השראה לפועלו ולעשייתו. על אף שהעמותה פועלת למול בני נוער, מערכי השיעור נטולי "פשרות" אינטלקטואליות או מקצועיות. אנחנו עוסקים בתכנים מאתגרים מבחינה משפטית, אך דואגים להתאים אותם לקהל היעד בעזרת סיוע מהגורמים הממונים מטעם מוסד הלימוד והמנחה האקדמית של העמותה, ד"ר קארין כרמית יפת. ד"ר יפת בפרט מעניקה ייעוץ וחוות דעת על טיב התכנים ומידת הרלוונטיות שלהם, תוך חיבור למגמות הבולטות כיום בתרבות האקדמית-המשפטית.

במובן זה, מקבלים החניכים תוצרים איכותיים, ברוח התקופה, המתכתבים עם המגמות המובילות בחקר המשפט בפרט ובאקדמיה בכלל.

Thanks! Message sent.

מעוניינים להביא את החינוך המשפטי לתיכון שלכם?

השאירו פרטים ונציגי

העמותה יצרו איתכם קשר.

בשונה מהקורסים המועברים במשך סמסטר אקדמי שלם, הסמינרים מועברים במתכונת מרוכזת של מספר ימים מחוץ למוסד הלימוד, בפקולטה למשפטים, והם מדמים "השתלמות" מקצועית שעוברים החניכות והחניכים בתחומי ההכשרה. מטרת הסמינרים היא להעניק כלים מעשיים רלוונטיים, שמפתחים יכולות מנהיגות ומעודדים מעורבות חברתית, תרומה אפקטיבית לקהילה ואזרחות יצרנית ובעלת תוחלת וערך. דוגמה להכשרה מהסוג: סמינר בנושא "משפט, רגולציה וניהול" שהועבר עבור בנות ובני הנוער החברים במועצת הנוער של העיר רמלה.

סמינרים

קורסים הקורסים מתקיימים במהלך סמסטר אקדמי שלם או במשך שני סמסטרים (13-10 או 20 מפגשים בהתאמה). הקורס כולל מפגשים שבועיים בני שעה וחצי, המתקיימים במוסד הלימוד של החניכות והחניכים. לצד המפגשים בכיתה, מתקיימים גם סיורים לימודיים וכן פעילות מעשית על-מנת ליישם את הכלים והידע שנצבר במהלך הקורס. על-פי רוב, כוללת הפעילות עבודת מחקר משפטי, כתיבת והכנת תוצר ולבסוף הצגתו במסגרת אירוע המוקדש לכך. עד כה הועברו משפט מבויים, פעילות דיבייט, עבודת מחקר משפטי וניסוח "הצעת חוק" לשינוי או תיקון תקנון מוסד הלימוד.

קורסים

ימי העיון הם מופעים ייחודיים של העמותה, שמתקיימים באופן עתי לבקשת מוסד לימוד, כחלק מניסיונם להקנות לחניכות ולחניכים חשיפה וכלים להבנת סוגיות אקטואליות-משפטיות סבוכות. את ימי העיון מעבירים נציגים נבחרים מתוך העמותה בשיתוף מרצי חוץ ומטרתם להקנות ידע מקיף ונרחב בתחומי יום העיון, לעודד חשיבה ביקורתית ולהתחבר לנעשה "כאן ועכשיו" בחברה הישראלית.

ימי עיון

בסיום הכשרת היסוד שעוברים החניכות והחניכים, ניתנת להם הזדמנות להשתלב בקהילת הבוגרות והבוגרים של העמותה. כחלק מהשירות שמעניקה להם הקהילה, ניתן להצטרף לתוכנית "התמחות" המתקיימת במשך שנה. התוכנית כוללת חשיפה לתכנים מעולם היזמות, העסקים, משפט העבודה והסוציולוגיה ומעניקה כלים תיאורטיים ומעשיים כאחד עבור הבוגרים, הנחוצה במיוחד לחייהם כאזרחים בוגרים. בניגוד ליתר הכשרות העמותה, את כל מפגשי תוכנית "ההתמחות" מעבירים מרצים אורחים מומחים.

תוכנית "ההתמחות" לבוגרות ובוגרי העמותה

bottom of page